Gepost door: evalaoh | 30 juni 2013

Vogue 8885

Op het stoffenspektakel kocht ik een tricotje met doorzichtige bloemen. Ik maakte al een t-shirt met een biesje van deze stof, het wachten was nog op het perfecte patroon én de moed om eraan te beginnen. Na veel suggesties op Sancho voor een patroon vond ik zelf Vogue 8885 van Elizabeth Gillett het mooist. Na eindeloos wikken en wegen en online overleggen met Angela klikte ik mijn boodschappenmandje vol en kwam er een envelop met 5 stuks mijn kant op. (verrassend snel ook nog)

Ik maakte maat M. Vogue is nogal oubollig in de instructies, ze gaan totaal voorbij aan het gebruik van de locker. Nou, ik niet hoor, ik heb alle naden gelockt. Ik heb één klos lila lockgaren gekocht en die op 3 lege garenklosjes gespoeld. Dit is niet een kleur die ik heel vaak ga gebruiken. Het is geen moeilijk model, ik moet er nog wel een beetje aan wennen. In al zijn luchtigheid heb je er toch wel wat aan qua warmte.

IMG_7451 IMG_7452

IMG_7449

De laatste foto is een poging tot dezelfde pose als het model van Vogue 😉

Groetjes,

Eva

Advertenties

Responses

  1. Het is een leuk vestje geworden Eva! Je stof is ook erg leuk, net een beetje anders dan de standaard tricot. Ik ben wel benieuwd hoe het model zich uit in een effen tricot. Door de print valt een deel van de belijning wat minder op. Ik gok zo maar dat er vast nog wel eens een vestje van dit patroon gemaakt wordt, dus wat betreft wordt ik op m’n wenken bediend 😉

    Heb je nog aanpassingen gedaan aan het patroon? Ik vind de mouwen wat wijd vallen, maar misschien is dat bewust omdat het een zomervestje is…

    • Ik heb er niets aan veranderd. Zo op de foto’s vind ik het er ook breed uitzien en de mouwen zijn inderdaad wijd. Dit stofje is zó licht dat het niet uitmaakt, als ik de mouwen opstroop (wat ik vaak doe) blijven ze gewoon zitten. Dat zou bij normale tricot niet gebeuren, dus dan zou ik zeker de mouwen smaller maken. Ik weet niet of er nog een van komt. Het moet wel een soepel stofje zijn, zonder duidelijke verkeerde kant, want bij de voorpanden zie je de binnenkant, ook van de zoom.

  2. Het is een superleuk stofje. Het vestje leek mij ook al een beetje groot uitvallen, zo op de foto, maar als de stof idd zo soepel is, dan beweegt het natuurlijk veel meer dan je op de foto kunt zien. Super trouwens, die pose, hij is zot!
    Ik heb het patroon ook, zal goed letten op de wijdte als ik het eens maak, zeker als het stofje wat minder soepel is.

    • Vogue is gespecialiseerd in zotte poses, deze is eigenlijk nog wel normaal. Ben benieuwd welk stofje jij dan zou kiezen. Die andere modelletjes vind ik ook leuk trouwens.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: