Gepost door: evalaoh | 28 mei 2014

Vogue 1280

En hij is af, iets meer dan een week na het naaiweekend. Daar ben ik begonnen aan Vogue 1280, een jurk uit de Donna Karan collection. Het is een patroon waarvan je geen idee hebt hoe het gaat worden voordat je hem he-le-maal in elkaar hebt zitten. Gelukkig had ik dat op het naaiweekend al gedaan, en kon ik vol vertrouwen alleen verder. Qua maat was het ook interessant, ik heb van boven maat 16, en bij mijn taille en heupen maat 18. Van boven moest het niet te ruim, maar ik wil ook geen worstje lijken omdat de jurk te strak is. Ik had op mijn patroon beide maten overgetrokken. Op naaiweekend had ik Aline’s proefje gepast (maat 10) en dat zat strak maar ik kon er in. Dus heb ik de bovenste patroondelen maat 16 aangehouden, en bij de rokdelen 18 genomen. in de taille heb ik de rekbaarheid van de tricot gebruikt om het aan elkaar te naaien.

Je moet bij bepaalde naden de naadtoegift wegknippen en dan overlappend met een strookje stof ertussen aan elkaar naaien. Ik heb veel gehad aan de blog van Fehr Trade. Daar staat precies vermeld welke naden je moet bijknippen.

IMG_8285

Aline heeft een extra patroondeeltje getekend (de driehoek middenvoor) en patroondeel 2 aangepast zodat het decolleté niet tot mijn navel zou komen.

(Edit: Dit is Aline’s versie, en zij heeft een nog duidelijkere foto gemaakt van de patroonaanpassingen.)

Eenmaal weer thuis liep ik gelijk vast omdat ik vergeten was hoe het extra patroondeel vast moest. Haha, terwijl ik haar aanbod om haar proefje mee te nemen had afgeslagen. Gelukkig zag ik de volgende dag het licht en ging het verder vlotjes. Het is een puzzel, maar niet super moeilijk. Een van de punten die we hadden aangepast maakte het lastiger om de delen aan elkaar te passen, maar met een beetje spelden en rijgen kreeg ik het netjes.

IMG_8286

Ik heb het meeste op de cover gewerkt omdat je daar een mooie stretch steek mee krijgt, en 2 naden altijd keurig netjes naast elkaar. De biesjes heb ik iets uitgerekt vastgestikt zodat het niet gaat lubberen. Zondag had ik hem af op de schouderbanden na. Gisteren paste ik hem nog even en toen zag ik bij mijn rechter schouderblad wel heel veel extra stof. Niet zo mooi, dus een paar keer aan en uit gedaan om daar nog wat stof weg te vouwen.

IMG_8287

Hier zie je hoeveel er nog tussenuit kon. Als ik deze jurk nog een keer zou maken (hij staat nog in de planning voor mijn zus) dan zou ik een stukje uit de buitenkant van de schouderband vouwen.

Deze laatste dingetjes kostten toch nog veel tijd. Maar het doorstond de “can you live with it?” vraag niet, dus ik moest het doen.

IMG_8294 IMG_8300

Ik ben heel blij met mijn jurk, ik wacht met smart op de eerstkomende zonnige verjaardag/barbecue/andere gelegenheid om hem te dragen. Het was super om hier samen met Aline aan te kunnen werken, in mijn eentje had ik deze pasvorm niet bereikt denk ik. (tenminste niet zonder gevloek)

Next: Vogue 1303, een Kay Unger jurkje van geweven stretch stof. Als die af is, heb ik één van mijn uitdagingen voor 2014, al mijn (5) Voguepatronen gemaakt hebben, bereikt.

Groetjes,

Eva

Advertenties

Responses

 1. Ik vind ‘m super Eva! Echt een jurk die goed bij jou (en bij Aline) past qua hoe je bent. Ik heb echt met bewondering naar jullie doorzettingsvermogen zitten kijken. Ik was bij het zien van het patroon al afgehaakt.

 2. OOO ! Prachtig ! Wat een kunde ! Je zal bijval oogsten als je met deze jurk op een feestje verschijnt !

 3. Bedankt Mia en Henrike! Het is vooral een kwestie van precies werken geweest, het grote denkwerk had Aline al gedaan. Het voelde als teamwork en dat is leuk naaien vind ik. Jullie kunnen dit ook hoor!

 4. Helemaal super Eva comlimenten!! Goed gedaan.

 5. Ik vind m geweldig geworden. Hij zit als gegoten en die naden maken het af, wat een verschil dan toch nog he, met die eerdere “rijg”versie. Heel leuk om ook eentje met banden te zien en het was idd super om er samen aan te werken. Het kostte nu al veel tijd, maar anders had het nog veel meer tijd gekost. Ik zal kijken of ik morgen die van mij kan bloggen, wordt anders ook zo mosterd na de maaltijd. Wil je zus nu ook gelijk nu ze weet hoe die van jou is geworden? 😉

  • Dank je Aline! Deze jurk is de tijd gewoon waard. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw jurk met het jasje. Ik denk dat er zeker een pasmoment met mijn zus komt dit weekend, en dan zal ze wel beslissen.

   • Ik ben heel benieuwd. Je zet m nu toch met 2 vingers in de neus in elkaar? 😉

   • Ja, als ik gelijk weer begin zeker. En ik kan altijd naar mijn eigen voorbeeld kijken.

 6. Wat een prachtige jurk is het geworden!!! Ik vondt die van Aline al zo mooi, maar bij jou kan je nu duidelijk de haute couture details zien. Echt petje af voor jullie. Hij staat je ook geweldig!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: