Gepost door: evalaoh | 17 september 2014

Victory Patterns Simone SPE

Clubleden van Sancho kunnen elke maand meedoen aan de Sancho Patroon Evaluatie. Elke maand worden er drie leden uitgekozen om hetzelfde patroon te maken dat beschikbaar wordt gesteld door Naaipatronen.nl. Normaal gesproken weet je wel voor welke doelgroep het is (kinderen, dames, heren) maar niet welk patroon je krijgt. Voor de SPE van juli wisten we van te voren welk patroon we zouden krijgen. De Simone No 1007 van Victory Patterns. En ik werd voor het eerst ingeloot! Je krijgt dan een maand de tijd om het patroon te maken en evalueren.

Ik kreeg het patroon al snel thuisgestuurd. In een leuk kartonnen doosje met een boekje met de beschrijving erbij. Het patroon is gedrukt op dun vloeipapier, net als Voguepatronen. Ik ging begin juli met Angela en Wieske naar de Utrechtse lapjesmarkt. Ik kocht de stof (zijde/katoen) bij een hork van een vent. Zijn wasvoorschrift was: “zoals je ook je man zou behandelen”. In de wasmachine dus. Haha. Gelukkig ging dat goed op het fijnwasprogramma.

Dit zijn mijn opmerkingen over het patroon zoals die ook op het evaluatieformulier staan.

Ik heb het patroon met 5 cm verlengd. Op het voorpand klopt de lijn voor het verlengen niet, die moet haaks op de vouwlijn. Dat heeft mij even wat hoofdbrekens gekost.

Ik heb de maat gekozen op mijn bovenwijdte. Ik had de zijnaden eerst geregen en kon er toch in. Blijkbaar was ik wat vakantiekilo’s aangekomen en zat het een beetje te strak. Ik heb aan beide kanten de zijnaden tot de taille op 1,2 cm gestikt ipv 1,5 cm en dat was voldoende. Ik heb vaak met tricot topjes dat het bij mijn oksel gaapt, dat heb ik hier niet. Ik vind de pasvorm en de plaatsing van de figuurnaad dus goed.

In de instructies staat dat je de plooien naar middenvoor moet strijken. Maar dat kwam niet uit met het patroon. Ik vond een voorbeeld op internet waarbij het duidelijk naar de zijnaden was gestreken en dat heb ik ook gedaan.

De bloemetjesstof is heel dun en doorzichtig, dus heb ik het gevoerd met bremsilk. Ik heb de voor en achterpanden van de voering eerst gezoomd en daarna op elkaar geregen. Het maakte het verwerken van de plooien en figuurnaden wel iets lastiger dan het anders zou zijn.

Ik heb geen piping gemaakt, daarom heb ik de naden van de voor- en achterpas naar beneden gestreken en op de jurk doorgestikt. Mét piping zou ik het ook zoals het patroon op de pas doen.

Vanwege mijn dunne stofje heb ik de biezen ook anders gedaan. Ik heb de biezen dubbel gevouwen en gestreken. De armbiezen moeten helemaal naar binnen gevouwen worden en vastgestikt. Daar heb ik de biezen aan de goede kant van de jurk gestikt, naar binnen gevouwen en doorgestikt. De halsbies moet wel aan de buitenkant zichtbaar zijn, dus daar heb ik mijn dubbelgevouwen bies aan de verkeerde kant gestikt en naar de buitenkant gevouwen en doorgestikt. Hier heb ik de instructies gewoon genegeerd.

Ik vond de hals aan de voor- en de achterkant erg hoog vallen. Aan de voorkant heb ik hem ongeveer 2 cm uitgediept, en aan de achterkant 1 cm.

Bij een eventuele volgende Simone zou ik de ritsluiting niet helemaal aan de bovenkant doen, maar een stukje naar beneden. Ik vind hem niet zo mooi vallen en het maakt de armbies lastiger vastzetten omdat het niet in een cirkel kan.

Eigenlijk had ik de jurk dus vóór 1 augustus af moeten hebben. Maar ik redde het niet voordat we op vakantie gingen, en daarna had ik veel moeite weer te starten. Een naaidipje dus. Ik werd wel geïnspireerd door een bezoekje aan mijn moeder om een bijpassende knoop te vinden en een haak en oog te bietsen. Dat is voer voor een volgende blogpost.

Ik weet nog niet zo wat ik van deze jurk moet vinden. Hij zit op zich lekker. Hier draag ik een strapless bh, maar die zit echt niet lekker. Ik moet er nog één proberen met gekruiste schouderbandjes. Het is een echte strandjurk denk ik. Femke zei: “wannéér ga je deze jurk dan dragen?” en ik denk dat dat de spijker op zijn kop is.

Groetjes,

Eva

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: