Gepost door: evalaoh | 10 november 2015

Twee Ottobre shirts voor Femke

Dat was wel heel lang zonder bloggen. Gelukkig heb ik in de tussentijd wel genaaid. Het ontbrak me alleen aan zin om foto’s te nemen. Op de Sancho clubdag van afgelopen zaterdag bleek dat er wel meer dames zijn die een poosje niet geblogd hebben. Er loopt nu een uitdaging om hier wat aan te doen. Ik weet niet of ik alles ga bloggen, maar ik probeer het in ieder geval weer te doen als ik iets af heb. Ik vind het voor mezelf ook leuk om een naslagwerk te hebben (en later foto’s terug te kijken).

Dit was mijn buit op het Stoffenspektakel van 8 september.

Van de oranje stof maakte ik dezelfde week nog een gymtasje voor Joost. Femke kreeg er één van een lapje dat ik nog in de kast had liggen.

De tricot met London print kocht ik speciaal voor Femke. Deze met een soort kant vond ik voor mezelf ook erg leuk. Maar Femke ook, dus dan mag zij. Dit was een coupon, dus ik vraag me af of ik er een shirt voor mezelf uit had kunnen halen. De basis is een heel fijn streepje, vandaar de vreemde golven op de foto.

Ik gebruikte patroon 22 uit Ottobre 6-2014. De laatste kinder Ottobre die ik heb. Ik naai steeds minder voor Joost en Femke en Hans en Bart zijn al te groot (als ze al zouden willen).

Ik vergrootte het patroon tot 152 en kortte de lengte in. Je ziet de afhangende schoudernaad niet echt. Op het blauwe shirt heb ik ze doorgestikt met de cover. Het halsboordje heb ik ook met een zoom middenvoor gedaan zodat het zogenaamde “kant” symmetrisch is.

<img src=”https://t4g6vw-ch3301.files.1drv.com/y3mbjvfrSaV4akGNIWUdFoq7PrDmct35eFPMU3kfBEYPEJWqMP2US0IQKchjMkhVJDwK5gfe3nNZ7231MTie4pLhQZf3pKd3kRUD0U82ub7yA8DKDF_67IjesCqAd_3cxqmpYgVHBkKhgn8KsmsSzgTdw?width=371&height=660&cropmode=none&#8221; width=”371″ height=”660″ />


Het overhemd van Joost is gewoon gekocht, maar hij wilde wel bij zijn zus op de foto. Binnenkort hopelijk meer, want van deze buit heb ik ook al een jurk voor mezelf af.

Groetjes,

Eva

Advertenties

Responses

  1. Mooie collectie !
    schitterende stofkeuze !
    De londenprint en de kantstof zou ik ook meteen kopen !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: