Gepost door: evalaoh | 3 september 2017

Vogue 1087 jurk

Afgelopen mei werd ik 50. Best wel een mijlpaal dus een passende verjaardagsjurk waard. Ik had al lang besloten dat het Vogue 1087 zou worden, lekker bijzonder, maar toch wel vaker draagbaar.

Ik heb eindeloos gewikt en gewogen voordat ik stof bestelde en begon veel te laat met het proefmodel, dus uiteindelijk droeg ik op mijn verjaardag gewoon een andere leuke jurk. De stof is Hilco viscose jersey in framboosrood (via Jerseyfashion.nl). Ik had framboos iets donkerder voorgesteld, maar watermeloen is ook mooi.

Voor het proefmodel naaide ik maat 16, maar ik had maat 14 ook al op mijn patroon en op de stof overgetrokken. Het bleek dat alles onder de heup goed paste, en bij de rug ook, maar dat de jurk aan de voorkant te wijd was. Dus moest alles weer uit elkaar, kleiner geknipt en weer opnieuw in elkaar gezet.

Als je de beschrijving precies volgt komt de draperie niet rechts over links, maar links over rechts. Dat is niet zoals het op de foto van het patroon staat en ik vind dat ook niet zo mooi. Gelukkig is er Pattern Review, ik vond deze blog waar uitgelegd staat wat je moet doen om het goed te krijgen.

Aan het eind van stap 13 moet je stikken tot de stiklijn van de plooi. (het is inmiddels twee maanden geleden dat ik dit in mijn boekje schreef. Ik ga er van uit dat deze zin relevant is voor wie deze jurk ook maakt. Nu snap ik het niet)


Het moet dus op deze manier.

Ik vond de hals net te laag in mijn proefmodel, dus heb ik bij de echte versie de horizontale naad van het voorpand (dat stuk onder de draperiën) op 0,5 naadtoegift gestikt ipv 1,5 cm. De schouderbanden heb ik (bij stap 34 en 35) ook iets hoger op dit pand vastgezet.

Het patroon zet een rits middenachter. Waarom? Ik heb hem dus weggelaten. Evenals het split Ik heb wel een middenachternaad gemaakt omdat je daar dan nog wat zou kunnen innemen. Vogue heeft de figuurnaden op het achterpand aan de buitenkant zitten. Dat vind ik niet mooi, dus bij mij zitten ze gewoon aan de binnenkant. De zoom is 5 cm korter. De halslijn week een beetje aan de achterkant, daar heb ik middenachter 0,5 cm ingenomen. Bij de schoudernaad heb ik het rugpand ook een beetje ingenomen.

En wat vind ik van deze jurk? Ik vind het een mooie jurk geworden, die goed past en waar ik veel complimenten over heb gekregen (ik had hem aan op twee andere 50e verjaardagen). Het naaien was een interessant proces, zonder internet was ik er niet uitgekomen. Er zit wel erg veel handwerk in, alle zomen zijn met de hand onzichtbaar gezoomd. De andere naden zijn met de naaimachine gedaan. Mijn tricot krult om na het wassen en als je dat niet platstrijkt tekent het. Strijken is juist niet bedoeling bij tricot. De naden zijn zo ingewikkeld dat locken niet echt een optie is. Iets steviger tricot zou mooier kunnen zijn, maar weer niet té omdat er op sommige punten vrij veel lagen zijn.

Ik was voor het poseren wéér vergeten te kijken hoe het Vogue model op de foto staat, verkeerde hand in de zij 😉

Er is nog meer te bloggen en ik denk na over mijn plannen voor de herfst.

Groetjes,

Eva


Responses

 1. Wauw, hij is echt prachtig geworden! Hij zit bij jou mooier dan op t model, daar vind ik m wat ruim zitten. De kleur staat je ook super! (Oh, wat staat dit jurkje ineens een stuk hoger oo t lijstje… 😉)

  • Dank je wel Aline! Ik zag dat ook bij het model, dat is ook een superspriet natuurlijk.

 2. Wat een mooi jurkje. Er zit dan ook een mooi figuurtje in. Dan is het model, maar een gratebaal van het patroon. Knap gedaan! Mijn complimenten! Overigens, mooie kleur.

 3. Ik snap dat je veel complimenten hebt gekregen over je jurk, staat je super!

 4. Mooie jurk en prachtig model om zoiets op een speciale verjaardag te dragen. De kleur staat je goed en de jurk past perfect.

 5. Hele leuke jurk geworden… Ik mag dat wel, die felle kleurtjes… 😀

 6. Heel mooi en deze kleur staat je geweldig. Zo dadelijk in Gouda weer nieuwe stofjes inslaan?

  • Dank je Marry, ja ik ga zo weer naar het stoffenspektakel inderdaad.

   • Kom ik je vast wel tegen….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: