Gepost door: evalaoh | 27 september 2017

Make lemonade

Terwijl ik met deze projecten bezig was, moest ik steeds denken aan het spreekwoord: “When life gives you lemons, make lemonade.” zie Wikipedia voor betekenis etc Een mooi positief spreekwoord vind ik.

Femke wilde graag een nachtpon. Voor iemand die geen jurken wil dragen, is dat toch een verrassende keuze. Ik maakte mijn vertrouwde Every day scoopneck t-shirt uit Ottobre 5-2011 maar nu in maat 36 en verlengde hem met  30cm. Ja het wordt al een hele dame.

Ik kocht de stof bij de couponnenman (Jack Peters) op het stoffenspektakel. Ik denk dat dit French Terry is, dus lekker warm voor de winter. De halsboord had ik wel iets verder uit kunnen rekken, hij staat een beetje uit. Maar hé het is een nachtpon… Van de tweede lap wil Femke ook een nachtpon, jammer voor mij.

Van de restanten maakte ik de Gym & Sport short (nr 18) uit Ottobre 2-2015, ook maat 36. Femke had tijdens het WK voetbal in Brazilië een tricot shortje gekregen van de Lidl, deze zomer was dit haar pyjama broekje. Het wordt wat krap, dus dit leek me een prima vervanging.

Ik heb de achterzakken niet gebruikt, en gewoon zomen in de broekspijpen gemaakt, in plaats van alleen een stiksel met de cover (daar had ik al extra voor aangeknipt). Het is een super leuk broekje geworden. In de tailleband heb ik een extra elastiek gedaan en het strikbandje zit middenachter aan een stukje smal elastiek (ook uit noodzaak, want ik had niet zoveel lange restjes)

Ik heb vorige week ook eindelijk nog drie toeren van mijn tweede sok gebreid en de draadjes weggestopt. Het is het vertrouwde Sok basis patroon dat ik al vaker heb gebruikt. Eigenlijk wil ik altijd twee dezelfde stokken, maar in de eerste sok zat een knoopje, en achteraf bleek dat de draad in tegengestelde richting doorging. Toen ik dat eenmaal merkte heb ik er bij sok twee maar geen moeite meer voor gedaan.

Nu ben ik bezig aan een jurk van de gebloemde lap van het stoffenspektakel.

Groetjes,
Eva

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: