Gepost door: evalaoh | 9 september 2018

Buit stoffenspektakel 4 september 2018

Afgelopen dinsdag was het weer zo ver: het stoffenspektakel in Gouda. Heel vroeg in het seizoen. Bijna traditiegetrouw had ik nog niet echt een plan. Op  het lijstje in mijn hoofd stonden soepele tricots voor effen T-shirts (niet voor geslaagd), en misschien soft shell voor een tussendoor jas. En iets als kraamcadeautje voor de tweeling van mijn nichtje. Het was best een warme dag, dus dan vind ik het altijd moeilijk om wollige stoffen te voelen. Bij mijn eerste ronde zag ik een tricot met een soort geprinte bouclé. Die zou ik onthouden. Toen kocht ik een coupon met kantmotief in zwart en ecru. Ik denk dat dat de Jalie sweetheart top wordt, dan kan ik een beetje spelen met de plaatsing van het kant. Ik wil niet een groot vlak ecru bij mijn hals, maar het grootste vlak ecru op taille/heuphoogte lijkt me ook niet zo mooi. Wanneer ik eraan toe kom kan het puzzelen beginnen.

Voor de tweeling kocht ik bloemetjes tricot in bijpassende kleuren. Ik ga daar eens goed voor zitten om een uitgebreide collectie voor de dames te naaien.

Na deze aankoop ging ik weer terug op zoek naar de “bouclé”. Helaas lag hij niet meer in het zicht bij de kraam waar ik dacht dat hij lag. Even gevraagd, de man had geen idee wat ik bedoelde, maar toen zag ik hem toch onderop de kraam liggen. Gelukkig… ik vond hem nog steeds leuk, dus mocht hij mee naar huis. Dit wordt een jurkje, patroon nog nader te bepalen.

Toen ik bijna naar huis zou gaan zag ik een kraam met softshell. Ze hadden hele leuke dessins, maar meer voor kinderen. Omdat ik al een donkerblauwe jas heb, en Max een bordeauxrode heb ik voor petrol gekozen, het is niet helemaal effen. Ik wil het ANWB effect (partners in dezelfde jas) zoveel mogelijk vermijden. Ik heb van Anouk van Sancho patroon Jalie 2680 te leen voor deze jas. Ik wil proberen of ik deze nog voor het eind van de herfst af kan hebben.

Nu voor de hamvraag, kan ik deze vijf lappen wegnaaien voor het volgende stoffenspektakel in Gouda, voorjaar 2019?

Groetjes,

Eva

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: