Gepost door: evalaoh | 17 oktober 2018

Jalie 2680 Stretch City Coat

Het eerste resultaat van een lap van het stoffenspektakel. Binnen drie weken af. Ik mocht het patroon van deze jas van Anouk lenen. Het is een ongevoerde jas van softshell met een fleece binnenlaagje. Precies goed voor een tussenjas als er ook een buitje kan vallen. Ik heb maat x gemaakt en niets aangepast. Achteraf gezien had ik op heuphoogte wel wat meer ruimte kunnen gebruiken. In de prinsessennaad zitten steekzakken. In mijn vorige jas maakte ik een binnenzak, en dat heb ik in deze ook gedaan. Handig voor mijn telefoon. Toen de jas in elkaar zat heb ik hem aangetrokken en op gevoel de plaats bepaald voor de rits. Ik had nog een stukje rits en een runnertje liggen van Max’ jas. Ik was echt heel blij toen ik dit oude Stenzo stofje tegenkwam. Een vrolijk accent dat verder niemand ziet. Ik maakte ook nog een lusje in de hals.

Sowieso zou ik de zakken van dunnere stof maken omdat het anders wel heel dik wordt. De knoopsgaten maak je door de zak heen (wat niet zo handig is, mijn sleutels passen er maar net in. Dat is het nadeel van een ongevoerde jas.  

Op Patternreview had ik gelezen dat de mouwen heel lang zouden zijn. Ik vind ze prima van lengte, zeker als ik fiets. 

Ik heb mijn jas al een paar weken aan en ik ben er blij mee. Ik was vanmiddag even bij mijn ouders en we hebben in hun voortuin deze foto’s gemaakt. Als ik dat had geweten, had ik mijn andere maaksels ook meegenomen.

Groetjes,

Eva

Advertenties

Responses

  1. Wat een mooie jas is het geworden! Heerlijk zo’n tussenjas en inderdaad mouwen zijn op de fiets eerder te kort dan te lang!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: