Gepost door: evalaoh | 13 maart 2019

Wurzburg’s applique bed quilt number 3555

Mijn nieuwe naaimachine heeft zoveel mooie steken dat ik ze ook graag echt wil gebruiken. Ik wist dat mijn moeder een nog niet afgemaakte quilt met applicaties had liggen. Zou dat niet iets zijn om eens met behulp van de Pfaff af te maken? Het is deze quilt:

Deze blog leerde me meer over de geschiedenis van dit patroon. Het is een kit, de patronen zijn op hele fijne katoen gedrukt, en de motieven zijn ook op de gekleurde lapjes gedrukt en genummerd. Het is in de jaren 1930 uitgegeven, en het bedrijf werd verkocht en veranderde van naam in 1940. Mijn oma en opa trouwden in 1933, dus dit was misschien een huwelijkscadeau?

Mijn oma )naar wie ik vernoemd ben’ was al heel ver, het boeket is één paneel, dan heb je rondom tien liggende delen, en vier hoekblokken. Er zijn acht liggende delen af, mijn moeder is er in 2011 (want er zat kassabon van het borduurgaren in het zakje) mee verder gegaan. Het zou heiligschennis zijn om hier iets anders te doen dan met de hand afmaken. Mijn oma kon heel netjes borduren. Ik vind het echt superleuk om te doen, in plaats van een breiwerkje op de bank, zit ik nu met mijn borduurwerk. Mijn oma reeg de stukjes vast, maar mijn moeder heeft vliesofix gebruikt en dat is echt wel fijn werken.

Inmiddels ben ik al wat verder, ik heb de andere bloemen op beide panelen geplakt. Morgen ga ik weer wat verder borduren. Ik vind het echt bijzonder dat ik aan iets mag werken waar mijn oma meer dan een halve eeuw geleden aan begonnen is.

Groetjes,

Eva

Advertenties

Responses

  1. Dit is voor mij echt een stukje familie geschiedinis. Ik denk dat mijn moeder deze kit gekocht heeft voor haar uitset. Mijn moeder heette Eva en ook mijn dochter

  2. Wat een mooi project Eva! Om als 3e generatie deze quilt af te maken. Veel succes en plezier met het werken hieraan.

    Groetjes Corinda

  3. Als zus van een Eva (jouw zus) en een kleindochter van een Eva, vind ik het echt zo geweldig dat jullie dit samen zo doen. ZO TROTS OP JULLIE!!!

  4. Wat een geschiedenis. Zo leuk om zo “samen” aan 1 project te werken. Dit is echt een uniek project van meerdere generaties.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: