Gepost door: evalaoh | 28 oktober 2019

Jalie Charlotte vest

Ik kocht de zogenaamde bouclé vorige herfst op het Stoffenspektakel. Zogenaamd, omdat het in het echt een soort joggingstof/French Terry is. In eerste instantie wilde ik er een jurk van maken, maar ik had te weinig gekocht en/of de lap was gekrompen dus dat  lukte niet. Toen bedacht ik dat een vestje ook leuk zou zijn. Inmiddels was het voorjaar, dus het plan verdween naar de achtergrond, het lapje bleef fijn in de voorraad. Voor de zomervakantie bestelde ik het Jalie Charlotte 3900 patroon. Ik maakte model A, het lange model met zakken. Bovenaan de zak zat oorspronkelijk een losse strook. Ik heb daar gewoon een beleg van gemaakt, ik wilde geen extra dikte op mijn voorpand. Ik heb voor het eerst elastisch pipingband verwerkt in de hals, bij de mouwen en tussen de panden en de tailleband.

Een knoopsluiting is optioneel. Ik heb ze er niet opgezet omdat het vest vanwege de lengte niet helemaal dicht zou kunnen (ivm mijn heupen). Als ik model B maak, wat net onder de taille valt kan het wel, en dan doe ik dat waarschijnlijk ook. De mouwen vallen vrij smal, dat is misschien iets om rekening mee te houden.

Ik heb ook al een verse lap verwerkt, dus later meer!

Groetjes,

Eva


Responses

  1. Leuk Eva. Op die ene foto waar je arm en hand op zat, moest ik zo aan de hand van mijn moeder denken.Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  2. Ah lief mam!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: