Gepost door: evalaoh | 5 september 2020

Zomernaaisels 2020

De afgelopen periode heb ik weer veel genaaid. Voordat we op vakantie gingen (drie weken op Le Moulin Fort, wat heerlijk was!) naaide ik een hele stapel mondkapjes voor ons allemaal. Best leuk, allemaal uit restlapjes (en voor de saaierikken zwart aan de buitenkant). Maar serieproductie is natuurlijk niet echt inspirerend. Ik naaide ook deze twee stokbroodzakken van Hamburger Liebe stof. Ik was het vorig jaar al van plan, maar het kwam er niet van. Er passen makkelijk twee baguettes in, of een pain en een baguette. Zo hoefde ik onze broden niet los in de boodschappentas van de bar naar de caravan te vervoeren. En ik had het idee dat ze net wat langer vers bleven.

Bij gebrek aan Stoffenspektakel heb ik bij wat webwinkels stof besteld, die lappen zijn nu allemaal gebruikt (maar nog niet op).

Uit de Knipmode van juli 2020 naaide ik dit t-shirt. Ik vind hem wel leuk, maar ik ben er niet verliefd op. De stof komt van TST stoffen.

Voor de vakantie begon ik aan een sweater (Burda 4/2020 nr 116 maat 38 (!)) en shorts (Ottobre 2-2015 Gym & Sport short maat 44). De shorts kon ik maken omdat ik vrij ruim stof had ontvangen van Stoffen.net. Altijd leuk een gratis kledingstuk (ik heb wel de boordstof erbij gekocht). Ik bleef een beetje steken bij de afwerking van de hals. Toen we terug waren heb ik gewoon gedaan wat mij goed leek. Dus niet het halsbeleg nog een keer omgevouwen vastgestikt op de hals, maar dit alleen bij het open driehoekje. Ik heb dit stukje met de hand vastgezet en de hals met de cover doorgestikt.

Bij Stoffen.net had ik ook een geweven viscose besteld. Ik draag de laatste tijd weer graag bloesjes, en viscose vind ik altijd comfortabel (niet te warm!). Uit de My Image voorjaar 2020 naaide ik het blouseding met fladdermouwen. Ik diepte de hals met 4 cm uit. Ik heb dit bloesje al twee keer gedragen, dus het is een succes. En omdat de stof een soort kreukel look heeft, hoef ik hem niet perse te strijken.

Als laatste naaide ik shirt 121 uit Burda 4/2020. Het grappige hieraan is dat er maar twee dezelfde patroondelen zijn. Het was even puzzelen om hem uit mijn iets te kleine lap (Nooteboom via de Stoffenkraam) te krijgen. Vanwege het aparte patroondeel moest ik op de vloer knippen.

Na een paar keer schuiven lukte het, zelfs met strepen die op beide panden gelijk lopen. Ik heb het shirt eerst in elkaar geregen, en toen vond ik het maar matig, de tricot is niet dik, dus ik zag alle rolletjes. Ik heb toen de zijnaden een halve cm minder diep gestikt en nu valt hij beter.

Inmiddels heb ik ook al een jurkje af, maar nog niet op de foto, dus dat komt nog.

Groetjes,

Eva


Responses

  1. Erg fraaie projecten. Ik heb de hele zomer niks genaaid behalve verstelwerk. Je inspireert me om weer te beginnen.

  2. Dank je wel! Succes met weer beginnen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: