Gepost door: evalaoh | 11 november 2020

Hardloop longsleeve

Vorige week maakte ik weer een longsleeve uit het boek Sew your own Activewear. De stof is Dry fit en ik kocht het van de zomer bij de Stoffenkraam. Ik heb het basispatroon al een keer gemaakt, en hier ging ik ook van uit. Deze keer wilde ik er een rits in maken, want als je begint met lopen is het vaak frisjes, maar na een kilometer of twee is een beetje ventilatie soms fijn. De wielrenvariant in het boek geeft instructies voor een opstaande kraag met een rits. Het leek mij dat de kraag zoals omschreven niet om mijn nek zou passen, dus veranderde ik hem. (met een Facebook hulplijn). Het bovenste patroontje is zoals het van het boek moest. Het patroontje daaronder is de eerste versie, waarbij ik op verschillende plaatsen ruimte heb gevoegd zodat ik aan mijn halswijdte zou komen.

Dit is het definitieve patroondeel geworden, natuurlijk heb ik de lijnen weer mooi aansluitend gemaakt.

Ik wilde ook weer een reflecterend biesje (van Extremtextil.de) gebruiken, en daarvoor nam ik de lijn over van het jackje, ook uit het boek. Zo kan de rits lekker ver open. Normaal gesproken strijk je de naad onder de rits naar beneden. Omdat ik daar ook de bies ging stikken en ik de bies niet omhoog wilde laten staan (ik zag de regenbui al voor me, met een goot die elke druppel opvangt.) Dus maakte ik een klein biesje voor onderaan de rits. De rits stopt dus ruim boven de dwarse naad en ik hoefde hem niet om te vouwen. Hier zie je hoe het er uiteindelijk uitziet.

De duimgaten maakte ik volgens deze tutorial, ik vind het er mooier uitzien dan de openstaande gaten zoals uit het boek. Het is wel bewerkelijker achteraf gezien.

Ik heb er al een paar keer in hardgelopen, en hij zit lekker.

Groetjes,

Eva


Responses

  1. Ik wil nog steeds met dat boek aan de slag, maar heb het nog niet gedurfd. Ik bewaar je aanwijzingen.

    • Het staat allemaal duidelijk uitgelegd vind ik. Ik heb eerst een proefshirt in elkaar geregen van stof waar ik niet verliefd op ben en daar ben ik verder vanuit gaan werken. Succes!

      • Ik heb een tijd geleden een lingerie workshop gevolgd omdat het soortgelijke stof is. Dat werd een mislukking. Verder heb ik deze week te horen gekregen dat ik niet meer mag hardlopen. Maar er staat ook veel fietskleding in. Ik zal me er toch eens aan wagen.

  2. Wat een mooi shirt zeg en die rits en het reflecterende bandje maken het echt af.

  3. Wat heerlijk als je een patroon zo kunt verbouwen om alles helemaal naar je zin te maken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: