Gepost door: evalaoh | 31 augustus 2021

Applique quilt deel 2

In de zomervakantie heb ik dit project maar weer eens uit de kast gehaald. Ik had er gewoon een jaar niet aan gewerkt! Ik moest nog twee hoekblokken appliqueren en alle steeltjes en blaadjes borduren. En een paar losse bloemetjes. Grappig dat als je denkt dat je bijna klaar bent, je extra gemotiveerd bent om er ook echt aan te werken. Ik heb nu alle randen en hoeken af. Nu komt de uitdaging van het verder afwerken.

De randen en de hoeken moeten aan elkaar genaaid worden, en aan het centrale blok. Daar om heen komen randen van witte stof. Die had mijn oma gelukkig al gekocht. Deze stof heet nainsook. Nu ben ik dus op zoek naar stof voor de achterkant die daar zoveel mogelijk op lijkt. Tips zijn welkom!

Voor de losse bloemetjes in het hoekblok had ik geen idee welke kleur ze moesten zijn, of hoe ze gemaakt zouden worden. Gelukkig kon ik op deze site de foto’s heel goed uitvergroten en heb ik mijn kleine bloemetjes ook paars met een donkergeel hartje gemaakt.

Voordat ik alles aan elkaar stik, wil ik de delen graag eerst wassen, sommige delen hebben (water)vlekjes of zijn wat vergeeld door ouderdom. Ik heb natuurlijk al heel veel tijd online besteed om hiervoor de beste manier te vinden. Ik heb ook een e-mail gestuurd aan een Amerikaanse mevrouw die professioneel quilts restaureert. Zij raadt Orvus soap aan, iets wat ook gebruikt wordt om paarden te wassen. In Europa is dit niet op elke straathoek te koop, dus als er iemand is die weet waar het te koop is in kleinere hoeveelheden dan 4 kilo en zonder hoge verzendkosten: ik hou me aanbevolen.

Ik houd jullie op de hoogte, intussen naai ik nog een tricot shirtje en ben ik al bijna klaar met een tweede sok voor Joost (daar was ik ook al een tijdje mee bezig)

Groetjes,

Eva

Advertentie

Reacties

  1. Het is erg mooi Eva, je zult er vast erg veel liefde en tijd hebben in geïnvesteerd. Proficiat alvast, Saskia

  2. Wat een bijzonder project. Ik vond dit op het www https://www.quiltaanzee.nl/c-4061230/orvus-quilt-soap/#


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: